Tanura Akademi

Alpha Arbutin

Arbutin; bitkilerde bulunan glikoz moleküllerinden meydana gelen doğal bir bileşik olan glikozit türüdür.

Arbutin; bitkilerde bulunan glikoz moleküllerinden meydana gelen doğal bir bileşik olan glikozit türüdür. Esas olarak ‘Ericaceae’ ailesindeki diğer birçok şifalı bitki arasında, ‘Arctostaphylos’ cinsindeki ‘yabanmersini’ bitkisinden ekstrakte edilir. Bunun yanında Buğdayda, armut kabuğunda ve diğer bazı yiyeceklerde çok az miktarda bulunur. Arbutin, Hidrokinon’un doğal olarak oluşan bir türevidir. Cilt açıcı etkisini herhangi bir risk oluşturmadan sağladığı için, hidrokinona alternatif olarak kullanılmaktadır.
Leke giderici olarak da tanımlanan bitkisel alfa arbutin,kozmetikte ciltte renk açma özelliği,melanin üretimini azaltmada,cilt pigment yapısını düzenlemede,cilt lekeleri,güneş lekeleri ve sivilce sonrası oluşan lekeler için en etkin maddedir. Üretimi ve maliyeti oldukça yüksek olan Alpha Arbutin, Beta Arbutin'e kıyasla çok daha etkilidir.Cildin daha hızlı ve pürüzsüz bir cilt tonu alması konusunda en etken maddelerden biridir. Bu nedenle, tüm ten ve cilt tipleri için güzel bir cilt elde etmek için tavsiye edilir. Araştırmalarda birçok bitkiyi inceleyen bilim adamları, sonuç olarak “bitkisel arbutin”in cilt lekeleri üzerinde %40’a varan oranlarda daha etkili olduğunu saptadı.
Alfa-Arbutin, Hidrokinona karşı daha güvenli bir alternatif olarak kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Cildin aydınlatılması ve parlatılmasında iyi sonuçlar verir. Ayrıca güneşten gelen UV ışığının pigmentasyona neden olduğu süreci de yavaşlatır. Arbutin, melanin (pigment) üretiminde rol oynayan anahtar bir enzim olan Tirozinaz enziminin bir inhibitörü olarak hareket etmesine izin verir. Bu inhibe edici aktivite, Tirozinaz için doğal substrat olan Tirozin enzimine yapısal benzerliğinden kaynaklanır. Yerleşik bir emniyet valfi gibi davranarak cildin çok fazla melanin pigmentasyonuna maruz kalmasını önler.
Arbutin etkisi, c vitamini serumuyla birlikte kullanıldığı zaman arttığı gibi, aha/bha kremlerle birlikte kullanıldığında da etkisi çok daha artıyor.

Kategoriler

Adres

Zümrütevler Mah. Nil Caddesi Seher Sok. No:41/1 Maltepe, İstanbul / TÜRKİYE
info@tanura.com.tr
+90 553 513 11 23
www.tanura.com.tr

Çalışma Saatlerimiz

Resmi tatil günleri firmamız kapalıdır.

P.tesi - Cuma : 09.00 - 17:00
C.Tesi - Pazar: Kapalı